MAI-RITTET 2021 MÅ DESSVERRE AVLYSES.
Etter at statsminister Erna Solberg i går - 7. april, la frem sin fire trinns plan for gjenåpning av Norge vil det bli umulig å gjennomføre vårt tradisjonsrike MAI-RITT den 1. mai. Hvert trinn i planen er forventet å vare i 3 uker. Styret i Alliansen Mairittet ser seg derfor nødt å avlyse årets turritt. Innbetalt startkontingent vil bli refundert. EQ Timing vil sørge for dette.

Vi ønsker samtidig alle påmeldte, velkommen til neste års - forhåpentligvise, koronafrie turritt.

Mairittet blir i 2021 arrangert 1. mai med første puljestart klokken 10:00. 

ER DU KLAR FOR MAI-RITTET? 


STARTSTED/MÅL Sandneshallen på Sandved.
Det vil ikke være matstasjoner underveis, men det vil bli servert noe å bite i og drikke ved start og mål området. Rittet er 76 km, se vedlagte link for løype profil. Det er en relativ flat løype, men med noen innlagte bakker. Se kart.

PÅMELDING, trykk her.
Frem til 31. mars er startkontingenten kr 300. Fra 1. april øker start kontingent til kr 399 og fra 28. april øker den til kr 499. Siste påmeldingsfrist på web vil være 1. mai klokken 09:30. Engangslisens 150 kommer i tillegg for de som ikke har helårs lisens.

LAGS PÅMELDING
Følgende regler gjelder for lag. Bortsett fra lag 1 som får den offisiell ledsagerbil foran seg, vil det ikke være tillatt med bil foran lagene. Alle lagene må følge trafikkreglene og følge henvisningen fra vaktene hvor disse er plassert. Det anbefales at det er minimum 20 utøvere på et lag, og maximum 40. Det må være 15 utøvere til mål for at resultat skal være gjeldendende for et lag. Det vil ikke være individuell tidtaking for den enkelte på laget. Det er nr 15 som blir gjeldende tid for laget. Dersom man stiller med mindre enn 20 deltakere til start, må minimum 15 deltakere komme til mål for at laget skal få tid. Dersom kun 14 kommer i mål vil ikke laget få status fullført. Følgebiler er ikke tillatt og samme turritt regler gjelder også for lag. Alle i laget må stille fra samme klubb og være medlem av denne klubben, samt benytte klubbdrakten. Dersom det skal stille mix lag ta kontakt med arrangør i forkant av påmelding for retningslinjer rundt dette. Det må utnevnes en lagleder for hvert lag. Denne tar kontakt med påmeldingsansvarlig Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., og ber om å få lagt inn lagsnavn. Vær klar over at noen lag allerede eksisterer i påmeldingssystemet. Deretter kan den enkelte lagsdeltaker melde seg på direkte i påmeldingssystemet. Ingen kan melde seg på før dette er gjort. Alle lagledere må melde inn sitt lagsnavn senest innen 18. april, og lagets ryttere må være påmeldt innen 23. april. Dersom det ikke er fullt lag innen dette tidspunkt vil lagsdeltakere bli flyttet til individuell klasse. 

STARTNUMMER
Tidspunkt og sted for henting av startnummer vil bli annonsert på MAI-rittets Facebook gruppe.

SEEDING
Puljene blir seedet ut fra seedingssystem i samarbeid med Turritt.com. Det vil blir utført seeding før rittet. Etter dette vil arrangør putte rytter i ledig pulje, men seeding kan da ikke garanteres.
Mailer vedrørende seeding blir ikke besvart hvis det ikke er gjort noe feil i seedingen.
Rittene vi seeder ut fra, er de siste års resultater fra følgende ritt:
Mairittet 2019 og 2018
Spinnsprinten 2019 og 2018
Tysværrittet 2019

PULJEINNDELING OG STARTTIDER 
For å bli seedet i åpne grupper (individuell start), må man være påmeldt senest innen 23.april kl 23:59.

POLITI VEDTAK
Siden Mairittet er et turritt, vil det kun gis tillatelse til en offisiell ledsagerbil i front med blinkende taklys og skilt på taket «Sykleritt pågår». Denne vil være plassert foran pulje 1 med start kl 10:00. Dette betyr at resterende puljer ikke får egne følgebiler og må følge trafikkreglene. Det oppfordres derfor til deltakerne kun å sykle to i bredden og holde seg på høyre side av veien. Mairittet oppfordrer alle puljer til å ta det rolig frem til Ganddal er passert. Det vil for øvrig være plassert vakter på trafikkfarlige steder i løypa. Men husk å vise hensyn i trafikken!

REGLER
Alle ryttere skal følge gjeldende trafikkregler.
Norges Cykle Forbunds Turritt regler gjelder for arrangementet. 

SYKLER
Gjeldende regler fra NCF gjelder for turritt på landevei. På lagkonkurransen er det det ikke lov å benytte tempo sykkel, da det skal være like forhold for alle.

UTSTYR
Tempo styre, tempo hjelm er ikke tillatt.

PREMIERING 
Det vil bli utdelt et gavekort på kr. 3.000 til den deltakeren som kommer nærmest idealtiden i rittet. Denne settes opp før rittet og legges i en forseglet konvolutt som åpnes etter at første deltaker har kommet i mål. 

Det vil også bli trukket ut gavepremier på startnummer. Disse kan hentes etter målpassering hos arrangør.

RITTLEDER:
Vidar B. Sørensen. Sandnes SK, epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., mobil 91340839

 

Sandnes SK - satser på begge kjønn

Jenter og gutter

Kvinner og menn

Sandnes SK - satser på alle aldersgrupper

Barn og ungdom

Junior og senior

Mosjonist, veteran og pensjonist

Sandnes SK - satser på alle syklegrener

Landevei

Sykkelkross

Bane

Terreng